<<  Vorige pagina

Hierbij een aantal tips ten behoeve van de beveiliging van uw pand:

Rond het pand
Zorg dat er geen opklimmogelijkheden zijn: berg afvalcontainers, pallets en ladders goed op en leg deze vast. Laat geen gereedschap liggen dat een inbreker kan gebruiken. Het aanwezige groen rond uw pand mag geen schuilplaats voor een inbreker zijn. Snoei dus zo dat er zicht blijft op deuren of kwetsbare ramen.

Verlichting op en in het pand
Inbrekers hebben een hekel aan licht. Zij doen hun werk het liefst in het donker. Zorg daarom voor een adequate verlichting in en om uw pand. Tip: gebruik energiezuinige lampen. Binnen bij voorkeur in te schakelen door schakelklokken of schemerschakelaars. Buiten door schemerschakelaars of bewegingsdetectoren. De buitenverlichting bij voorkeur in een slagvaste behuizing.

Sleutelbeheer
Geef alleen bevoegde personen een sleutel van uw pand en zorg ervoor dat de reservesleutels goed zijn opgeborgen, bijvoorbeeld in een speciale sleutelkast of in een inbraakwerende kluis.

Sluit deuren
Sluit bij afwezigheid uw ramen en deuren altijd goed om insluiping te voorkomen. Ook als u thuis bent is het verstandig uw ramen en deuren af te sluiten wanneer u hier geen zicht op heeft.

Waardevolle eigendommen
Waardevolle eigendommen kunt u opbergen in een inbraakwerende kluis met de juiste waardeberging, bij voorkeur in een beveiligde ruimte. Voor advies en levering kunt u bij Paulus Elektro terecht.

Registreer uw eigendommen
Leg belangrijke eigendommen uit het zicht. Maak het meenemen daarvan lastig door het vastleggen van uw computer(s) met een kabel of toepassing van een mistgenerator. Merk, registreer en/of fotografeer uw waardevolle goederen. Zorg voor een goede voorraadadministratie.

Bij afwezigheid of vakantie
Laat op het antwoordapparaat of op bijvoorbeeld Facebook niet blijken dat u langere tijd weg bent. Zorg dat uw brievenbus regelmatig geleegd wordt. Stapels post mogen niet van buitenaf zichtbaar zijn. Uw huis moet er niet te opgeruimd uitzien. Laat door kleine details zien dat er wordt geleefd! Laat gordijnen gewoon open en zorg door bijvoorbeeld een schakelklok dat de verlichting ’s avonds aan gaat.

Vergeet ook de brandbeveiliging niet!

<<  Vorige pagina