<<  Vorige pagina

Domotica: wat is dat?
Domotica is de integratie van technologie en diensten binnen een pand met als doel het bevorderen van kwaliteit van wonen en werken door meer veiligheid, comfort, communicatie en technisch beheer. Het woord domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en tica, wat afkomstig is van informatica, telematica en robotica.

De integratie van de bediening van meerdere apparaten en systemen in woonhuizen, bedrijfspanden of zorginstellingen zorgen voor optimale veiligheid, zorg, bedieningsgemak en luxe. U kunt er vele apparaten en systemen op aansluiten, mee bedienen en programmeren: verlichting, verwarming, audio en video, beveiliging, camera’s, deuren en poorten, rolluiken, tuinberegening, technische alarmen, enz.

Met één druk op de knop!
Domotica zorgt ervoor dat u met één druk op de knop meerdere elektrisch bedienbare systemen kunt bedienen. Soms zelfs op afstand. Zo kunt u bij binnenkomst in uw woning in één keer het licht in de hal en bijvoorbeeld de radio aanzetten, de verwarming een tikje hoger zetten en uw alarm uitschakelen. Bij vertrek is het weer één druk op de knop om alles uit te schakelen!

Levensloopbestendig wonen
Uw woning is levensloopbestendig als de voorzieningen zijn aan te passen aan uw leefomstandigheden, wensen en behoeften. Het grote voordeel van een domotica-systeem is dat u daarmee zeer flexibel bent. U kiest voor de opties die u wenst en die passen binnen uw budget. Als de basisinfrastructuur goed gekozen is, kunt u op een later tijdstip, zonder hak- en freeswerk, naar hartenlust uitbreiden.

Eenvoudige bediening!
Bediening kan met de welbekende schakelaar, maar kan ook met een touch-screen, afstandsbediening, internet of telefoon en combinaties hiervan. De bediening is logisch en overzichtelijk en kan op uw situatie worden afgestemd. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden!

<<  Vorige pagina